Spring naar content

9CA.nl » Cases » WebElephant » Rebrand & Communicatieconcept

WebElephant /// Rebrand & Communicatieconcept

WebElephant is een marketing bureau wat slimme marketing combineert met een sterke techniek. Ze bouwen webwinkels, B2B platformen en zorgen voor maatwerkoplossingen. Het in Breda gevestigde bureau heeft bij 9|CA aangeklopt om van WebElephant een ‘Hero’ merk te maken.

Om ervoor te zorgen dat WebElephant zich onderscheidt op de markt hebben we een nieuwe, sterke identity ontwikkeld. Deze identity is jong en dynamisch zodat het aansluit op wie WebElephant is als organisatie.

Vervolgens hebben we door middel van een Creative Blitz, onze interne brainstormsessie, een communicatiestijl voor WebElephant bedacht. Deze communicatiestijl loopt als een rode draad door alles wat visueel door en over het bedrijf wordt gecommuniceerd. Zo ontstaat een duidelijk en sterk verhaal waardoor voor een (potentiële) klant helder is waar WebElephant voor staat en wat het heeft te bieden.

De nieuwe identity en communicatiestijl is doorgevoerd in een webdesign. We hebben ervoor gekozen om iconen uit de identity op verschillende manieren te laten terugkomen in het design, aangevuld met vette elementen en pakkende beelden. Deze combinatie maakt de website dynamisch. De verschillende blokken vloeien als het ware in elkaar over. Naar verwachting heeft WebElephant de nieuwe website vanaf 2023 live staan.

Om de nieuwe identity en communicatiestijl intern te presenteren hebben we een vette introductiefilm gemaakt, op deze manier wordt de nieuwe richting kracht bijgezet. Naast de film hebben we diverse communicatiemiddelen ontworpen, waaronder een wallprint, offerte template en banner.

Group 7